A B C D E F G H İ K L M N O R S Ş T U V Y Z
Mehmet Zeren Şair ve romancı. 1 Ekim 1952, Mışmış mezrası / Baskil / Elazığ doğumlu. Babasından Hz. Ali Cenkleri ile Yunus Emre’nin şiir ve nefeslerini dinleyerek büyüdü. Elazığ Sürsürü İlkokulu (1962), Tunceli Erkek İlköğretmen Okulu (1969), Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1978) mezunu. İlkokul üçüncü sınıftan itibaren simit satmak, ayakkabı boyamak, yazları hayvan gütmek gibi işlerde çalıştı. Elazığ’a bağlı Palu ilçesinin köylerinde (1969-79) sınıf öğretmenliği; Elazığ (1979-81), Kastamonu (1981-82), Cide (1982-83) ve İstanbul’da (1983-95) edebiyat öğretmenliği yaptı. 1995 yılında emekliye ayrılarak Hazen Yayınlarını kurdu.
İlk yazıları 1979 yılından itibaren yerel gazetelerde yayımlandı. Daha sonra Doğuş, Erciyes, Türk Folkloru gibi dergilerde yer aldı. Romanları ve ders kitaplarının dışında Elazığ-Harput kültürüyle ilgili araştırma ve inceleme çalışmaları bulunmaktadır. Öz Yurdunda Garipsin adlı romanı 1989 yılında hakkında dava açılarak toplatıldı, 1990 yılında aklandı.
 

İnternet sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz ve internet sitemize yapacağınız ziyaretleri kişiselleştirebilmek için çerezlerden faydalanıyoruz. Dilediğiniz halde çerez ayarlarınızı değiştirebilirsiniz. Detaylı bilgi için tıklayınız

close
Whatsapp Destek